Prostreno.cz

Polévka z topinamburu

Topinambury se dají v kuchyni použít na přípravu polévky stejně jako brambory.

16.10.2012 lanvin
60min

20min příprava

40min vaření

561 kJ / 134 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Houby namočte na 30 minut do vody.
  2. Hlízy topinambur oloupejte a nakrájejte na menší kousky, oloupaný celer nakrájejte na plátky, oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky.
  3. V hrnci na másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte topinambury, celer a zeleninu osmahněte. Zalijte vývarem a vařte 20 minut.
  4. Scezené, nasekané houby orestujte pomalu na oleji.
  5. Uvařenou polévku rozmixujte, přidejte 150 ml smetany, podle chuti osolte a opepřete, povařte 10 minut.
  6. Asi 150 ml smetany našlehejte.
  7. Polévku podávejte s kopečkem šlehačky a orestovanými houbami. Houby můžete použít i čerstvé.

TIP:

Topinambury. Je to výborná potravina pro diabetiky. Obsahuje totiž 16% inulinu, tedy cukru dobře snášeného právě nemocnými s diabetes. Také v nich najdeme vitamíny A, B, C, D a vlákninu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,29 g
  • Sacharidy:

    162,96 g
    • Cukry:

      62,45 g
  • Tuky:

    181,66 g
  • Vláknina:

    16,50 g

Aktivita pro spálení:

562 kcal
70

minut jízdy na kole

53

minut běhu

167

minut uklízení





Podobné recepty

Řeřichová polévka

(10 hlasů)
30min
517 kJ

Hrachová polévka

(8 hlasů)
55min
681 kJ

Hrušková polévka

(17 hlasů)
50min
202 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z topinamburu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba