Prostreno.cz

Lilek s čokoládou

Netradiční, ale vynikající příprava lilku.

30.10.2012 lanvin
1h a 5min

25min příprava

40min vaření

882 kJ / 210 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lilky oloupejte a nakrájejte na plátky. Plátky osolte, aby pustily vodu, poté opláchněte a osušte. Plátky jemně obalte v mouce a orestujte na arašídovém oleji do křupava.
  2. V hrnci s 300 ml vody nechte rozpustit cukr. Přidejte nalámanou čokoládu.
  3. Zvlášť do mísy nalijte 250 ml vody, nasypte kakao, 1 rovnou lžíci mouky a důkladně rozmíchejte. Směs přilijte do hrnce s čokoládou a povařte.
  4. Do zapékací mísy skládejte plátky lilků zalijte čokoládou, každou vrstvu posypte lupínky mandlí, piniovými oříšky a kandovaným ovocem.
  5. Pečte v troubě na 120 °C jen 15-20 minut, aby se chutě spojily. Je lepší podávat dezert vychlazený z lednice, aby čokoláda netekla.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,20 g
  • Sacharidy:

    851,00 g
    • Cukry:

      668,00 g
  • Tuky:

    278,20 g
  • Vláknina:

    105,50 g

Aktivita pro spálení:

967 kcal
120

minut jízdy na kole

92

minut běhu

288

minut uklízení





Podobné recepty

Cuketová buchta

(89 hlasů)
45min
1241 kJ

Lilek s čokoládou

(13 hlasů)
25min
831 kJ

Luxusní cuketová roláda

(15 hlasů)
1h a 10min
1421 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lilek s čokoládou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba