Prostreno.cz

Treska v šafránové omáčce

Treska s omáčkou a zeleným hráškem.

31.10.2012 lanvin
1h a 10min

30min příprava

40min vaření

543 kJ / 129 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Šafrán namočte do 40 ml vody.
  2. Hrášek blanšírujte ve vařící vodě 5 minut, sceďte a přelijte studenou vodou.
  3. Tresku rozdělte na 4 porce. Porce ryby osolte a nechte 20 minut uležet.
  4. Pak porce ryby opláchněte studenou vodou a osušte je.
  5. V hrnci zahřejte víno s citrónovou šťávou, přidejte porce ryby a vařte na mírném ohni 10 minut. Rybu vyndejte na talíř, přikryjte alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 70 °C.
  6. Víno, ve kterém se ryba vařila, sceďte, přidejte smetanu, jíšku a vařte 20 minut. Nakonec přidejte do omáčky šafrán a omáčku podle chuti osolte.
  7. Vložte hrášek, prohřejte a podávejte s treskou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    155,52 g
  • Sacharidy:

    43,00 g
    • Cukry:

      16,20 g
  • Tuky:

    124,35 g
  • Vláknina:

    4,26 g

Aktivita pro spálení:

516 kcal
64

minut jízdy na kole

49

minut běhu

154

minut uklízení





Podobné recepty

Treska v zázvorové omáčce

(9 hlasů)
1h a 5min
598 kJ

Treska na zelenině

(8 hlasů)
55min
467 kJ

Treska na hrášku

(12 hlasů)
40min
394 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska v šafránové omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba