Prostreno.cz

Pečený zajíc na divoko​

Staročeská příprava zajíce.

29.11.2012 lanvin
2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

568 kJ / 135 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěného zajíce naporcujte, osolte a opepřete, slaninu nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na másle.
  2. Přidejte porce zajíce a ze všech stran maso zprudka opečte.
  3. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, cibuli překrojte na čtvrtiny, přidejte k masu a orestujte.
  4. Směs zeleniny a masa poprašte moukou, přidejte bobkový list zalijte vodou a duste doměkka.
  5. Asi 15 minut před dokončením dušení přidejte k masu nasekané rozinky, nastrouhaný perník a drobně nakrájené sušené švestky.
  6. Podle potřeby dochuťte solí a octem.
  7. Omáčku můžete zředit masovým vývarem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    883,60 g
  • Sacharidy:

    543,56 g
    • Cukry:

      95,42 g
  • Tuky:

    233,40 g
  • Vláknina:

    133,00 g

Aktivita pro spálení:

1159 kcal
144

minut jízdy na kole

110

minut běhu

345

minut uklízení





Podobné recepty

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

(15 hlasů)
1h a 20min
830 kJ

Králík pečený s jablky

(6 hlasů)
2h a 0min
771 kJ

Králík na olivách

(10 hlasů)
1h a 20min
895 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečený zajíc na divoko​

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba