Prostreno.cz

Polévka z čerstvého špenátu

I v zimě si můžete uvařit polévku z čerstvého špenátu.

05.12.2012 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

378 kJ / 90 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Špenát opláchněte pod vodou a nechte okapat.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte a nechte zesklovatěna másle.
  3. Přidejte špenát, promíchejte, zalijte vývarem a vařte 25 minut.
  4. Polévku rozmixujte.
  5. Ve smetaně dobře rozmíchejte mouku a vlijte do rozmixované polévky a povařte 5 minut. Přidejte muškátový oříšek a podle chuti osolte opepřete.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,83 g
  • Sacharidy:

    118,50 g
    • Cukry:

      14,31 g
  • Tuky:

    146,66 g
  • Vláknina:

    8,35 g

Aktivita pro spálení:

391 kcal
48

minut jízdy na kole

37

minut běhu

116

minut uklízení





Podobné recepty

Barevná fazolová polévka

(11 hlasů)
40min
198 kJ

Kuřecí polévka s estragonem

(12 hlasů)
55min
358 kJ

Gulášová polévka

(9 hlasů)
1h a 35min
377 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z čerstvého špenátu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba