Prostreno.cz

Gulášová polévka

Polévka z hovězího masa s klobásou.

25.10.2012 lanvin
1h a 35min

15min příprava

1h a 20min vaření

377 kJ / 90 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Hovězí maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Ve větším hrnci rozehřejte sádlo a orestujte na něm nejprve cibuli, po pár minutách přidejte česnek a nakrájené maso. Maso orestujte dozlatova ze všech stran. Stáhněte z ohně, vmíchejte rajčatový protlak, mletou sladkou papriku a trochu kmínu. Zalijte vodou, přidejte kostku bujónu a dejte vařit.
  3. Mezitím si oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. Klobásku nakrájejte na kolečka.
  4. Když je maso téměř měkké, přidejte do polévky pokrájené brambory a klobásku a vše dovařte doměkka. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Podávejte s chlebem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    180,88 g
  • Sacharidy:

    138,91 g
    • Cukry:

      21,56 g
  • Tuky:

    125,61 g
  • Vláknina:

    24,13 g

Aktivita pro spálení:

695 kcal
86

minut jízdy na kole

66

minut běhu

207

minut uklízení





Podobné recepty

Podzimní polévka

(13 hlasů)
55min
334 kJ

Okurková polévka s mátou

(11 hlasů)
30min
156 kJ

Bylinková polévka

(13 hlasů)
25min
362 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Gulášová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba