Prostreno.cz

Plněné krůtí maso

Krůtí stehno plněné rozinkami a kari pastou.

14.01.2013 lanvin
2h a 20min

50min příprava

1h a 30min vaření

1056 kJ / 252 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V misce si připravte marinádu: smíchejte koření s citrónovou kůrou, jemně utřeným česnekem, solí a olejem.
  2. Na náplň povařte rozinky s medem a 50 ml vody, dokud se neodpaří všechna volná tekutina. Jakmile začnou rozinky měknout, odstavte je, promíchejte s kari pastou a nechte zchladnout.
  3. Ze stehna odstraňte velkou kost. Pracujte opatrně, abyste stehno co nejméně nařízli. Prostor po kosti vyplňte podušenými rozinkami s kari pastou. Maso stáhněte k sobě a obtočte provázkem. Osolte, potřete marinádou a nechte 1/2 hodiny odležet.
  4. Stehno vložte do pekáčku, pokapejte máslem a přiklopte. Troubu předehřejte na 120 °C a maso v ní pečte doměkka.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    251,78 g
  • Sacharidy:

    455,81 g
    • Cukry:

      49,80 g
  • Tuky:

    141,27 g
  • Vláknina:

    209,42 g

Aktivita pro spálení:

600 kcal
75

minut jízdy na kole

57

minut běhu

179

minut uklízení





Podobné recepty

Krůtí guláš s mandlemi

(14 hlasů)
1h a 10min
558 kJ

Krůtí maso s omáčkou

(24 hlasů)
55min
415 kJ

Krůtí maso v alobalu

(8 hlasů)
55min
471 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněné krůtí maso

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba