Prostreno.cz

Restovaná jablka s vanilkou a smetanovým krémem

Lehký dezert bez pečení, kde hlavní surovinou jsou jablka, takže ho lze připravit bez ohledu na roční období a vždy bude chutnat skvěle.

15.09.2010 blanka.k
13min

10min příprava

3min vaření

563 kJ / 134 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jablko nastrouhejte na hrubo a zlehka, krátce osmahněte na másle s vanilkovým cukrem. Jablko vám ale nesmí ztmavnout nebo se rozvařit, jen by mělo hezky zežloutnout. Vedle si ručním mixérem, nebo jen vidličkou vyšlehejte mascarpone - zlehka, jen aby měl hladkou konzistenci.
  2. Na talíře dejte doprostřed jednu porci orestovaných jablek a na ně navrch vyšlehaný krém mascarpone. Zakápněte medem nebo karamel a ozdobte plátky jahody a lístky čerstvé máty. Vzniklou hromádku obsypejte mandlemi a lehce zapudrujte celý talíř cukrem moučka.

TIP:

Do krém mascarpone můžete přidat i kapku vašeho oblíbeného alkoholu, ale pouze v případě, že dezert nebudou jíst děti.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,61 g
  • Sacharidy:

    160,77 g
    • Cukry:

      103,52 g
  • Tuky:

    143,12 g
  • Vláknina:

    39,00 g

Aktivita pro spálení:

504 kcal
63

minut jízdy na kole

48

minut běhu

150

minut uklízení





Podobné recepty

Listové wafle s karamelovými jablky

(18 hlasů)
35min
751 kJ

Jablečný dezert

(12 hlasů)
40min
476 kJ

Jablečné pokušení

(9 hlasů)
1h a 20min
835 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Restovaná jablka s vanilkou a smetanovým krémem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba