Prostreno.cz

Filé ze pstruha na vinných listech

Jestli máte rádi pstruha, určitě vyzkoušejte tento recept.

25.01.2013 lanvin
1h a 10min

30min příprava

40min vaření

717 kJ / 171 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vinné listy namočte na minutu do vařící vody a hned je zchlaďte ve vodě s ledem.
  2. V misce rozmačkejte sýr, přidejte 1 snítku nasekaného tymiánu, 50 g parmezánu, prolisovaný česnek a podle chuti osolte a opepřete. Na každý vinný list dejte kopeček ochuceného sýra a důkladně zabalte.
  3. Filé ze pstruha osolte, opepřete a uložte na pekáček s pečicím papírem, vedle pstruha uložte balíčky vinných listů. Pokapejte olejem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15-20 minut.
  4. Mezitím v kastrůlku rozehřejte máslo, přidejte šafrán, 2 snítky nasekaného tymiánu, smetanu a povařte 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  5. Na každou porci podávejte 4 závitky vinných listů, na který položte filé ze pstruha a přelijte připravenou omáčkou a posypte nastrouhaným parmazánem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    333,78 g
  • Sacharidy:

    437,88 g
    • Cukry:

      11,02 g
  • Tuky:

    378,22 g
  • Vláknina:

    270,88 g

Aktivita pro spálení:

1591 kcal
198

minut jízdy na kole

151

minut běhu

474

minut uklízení





Podobné recepty

Rybí filé s bílým vínem

(8 hlasů)
45min
599 kJ

Filé na houbách

(10 hlasů)
1h a 30min
375 kJ

Filé s koriandrem

(9 hlasů)
40min
737 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

filet ze pstruha

141 kcal / 100g
B20 g
S0,1 g
T6 g

parmezán

392 kcal / 100g
B35 g
S3 g
T28 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Filé ze pstruha na vinných listech

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba