Prostreno.cz

Treska s petrželovou omáčkou

Dietní a velmi chutně připravená ryba.

06.02.2013 lanvin
40min

15min příprava

25min vaření

443 kJ / 105 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na pánvi nechte rozehřát máslo, přidejte mouku a připravte jíšku. Za stálého šlehání přidejte smetanu, podle chuti osolte a vařte 10 minut.
  2. Odstavte z ohně, nechte 10 minut stát, pak vmíchejte petrželku a pažitku.
  3. Půl litru vody a zeleninový vývar přiveďte k varu, přidejte citrónovou kůru, citrónovou šťávu a špetku soli.
  4. Do takto připravené vody vložte rybí filety, odstavte z ohně a nechte stát 10 minut.
  5. Filé opatrně vyndejte děrovanou lžící, položte na talíř a přelijte petrželovou omáčkou, kterou předtím ohřejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    91,56 g
  • Sacharidy:

    190,06 g
    • Cukry:

      44,26 g
  • Tuky:

    112,53 g
  • Vláknina:

    93,40 g

Aktivita pro spálení:

475 kcal
59

minut jízdy na kole

45

minut běhu

141

minut uklízení





Podobné recepty

Treska s pikantní hořčicí

(10 hlasů)
50min
506 kJ

Treska pečená na bramborách

(11 hlasů)
1h a 5min
429 kJ

Treska s kukuřicí

(18 hlasů)
45min
477 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska s petrželovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba