Prostreno.cz

Omeleta se žampióny

Parmazánová omeleta s žampióny.

20.02.2013 sun
45min

20min příprava

25min vaření

627 kJ / 149 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nakrájené žampióny poduste s nakrájeným česnekem na lžíci oleje přibližně 10 minut. Houby osolte a opepřete.
  2. Na jiné větší pánvi rozehřejte máslo.
  3. Vejce prošlehejte s mlékem, parmazánem, 2 špetkami soli a špetkou pepře. Na pánev s máslem dejte péct omeletu. Omeletu otočte posypte sýrem gruyére a nechte sýr roztavit.
  4. Na omeletu dejte podušené houby a omeletu přeložte. Hned podávejte.

TIP:

Gruyére je tvrdý sýr z nepasterizovaného kravského mléka. Obsah tuku v sušině je 49 až 53%, má bohatou škálu chutí od ovocné až po ořechovou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    148,02 g
  • Sacharidy:

    27,21 g
    • Cukry:

      8,23 g
  • Tuky:

    150,10 g
  • Vláknina:

    4,56 g

Aktivita pro spálení:

1056 kcal
132

minut jízdy na kole

100

minut běhu

315

minut uklízení





Podobné recepty

Špenátová omeleta

(17 hlasů)
20min
498 kJ

Omeleta s houbami

(15 hlasů)
40min
622 kJ

Lehká cuketová omeleta

(21 hlasů)
30min
562 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Omeleta se žampióny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba