Prostreno.cz

Velikonoční jogurtový aromatický bochánek

Kynutý bochánek s anýzem a oříšky.

21.03.2013 lentilka
1h a 40min

1h a 5min příprava

35min vaření

1387 kJ / 331 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Mouku se solí prosejte do mísy, udělejte důlek. Přidejte rozdrobené droždí, 1 lžíci cukru a 6 lžic mléka, posypte moukou a nechte vykynout.
  2. Přidejte změklé máslo, cukr, citrónovou a pomerančovou kůru, jogurt, anýz a podle potřeby mléko.
  3. Nakonec přidejte jemně nasekané ořechy a rozinky. Nechte vykynout.
  4. Troubu předehřejte na 200 °C.
  5. Na pomoučeném válu vytvořte bochánek, nebo dva, položte je na plech s pečicím papírem, potřete žloutkem a pečte asi 35 minut. Ještě horký potřete medem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    135,00 g
  • Sacharidy:

    622,53 g
    • Cukry:

      178,98 g
  • Tuky:

    158,79 g
  • Vláknina:

    64,00 g

Aktivita pro spálení:

453 kcal
56

minut jízdy na kole

43

minut běhu

135

minut uklízení





Podobné recepty

Velikonoční dortíčky

(13 hlasů)
45min
1814 kJ

Kynutý tvarohový velikonoční beránek

(14 hlasů)
1h a 20min
1219 kJ

Biskupský chlebíček z bílků

(13 hlasů)
1h a 10min
1567 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

Avatar
Avatar deeana
04.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Velikonoční jogurtový aromatický bochánek

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba