Prostreno.cz

Telecí plátek se zeleným pepřem

Telecí steaky na slavnostní stůl.

22.03.2013 sun
55min

15min příprava

40min vaření

406 kJ / 97 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory uvařte v osolené vodě, sceďte, nasypte na pánev, přidejte 2 lžíce másla, nasekanou petrželku, přikryjte a dejte stranou.
  2. Na pánvi s rozehřátým olejem orestujte opepřené telecí steaky z každé strany 2-4 minuty, podle velikosti steaku. Steaky dejte na talíř, přikryjte je folií a dejte stranou.
  3. Na stejnou pánev přidejte lžíci másla, nakrájenou cibuli, česnek a 2 minuty restujte, přilijte whisky, vývar, přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 8-10 minut. Tekutiny by se měly zredukovat na polovinu.
  4. Přidejte zelený pepř a povařte ještě 2 minuty. Odstraňte z tepla, osolte a opepřete.
  5. Steak podávejte přelitý omáčkou s brambory a zeleninovým salátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    224,08 g
  • Sacharidy:

    444,04 g
    • Cukry:

      20,17 g
  • Tuky:

    71,57 g
  • Vláknina:

    54,57 g

Aktivita pro spálení:

863 kcal
107

minut jízdy na kole

82

minut běhu

257

minut uklízení





Podobné recepty

Přírodní telecí plátky

(17 hlasů)
25min
623 kJ

Telecí plátky s kiwi

(10 hlasů)
30min
523 kJ

Telecí plátky s mozzarellou

(11 hlasů)
45min
986 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
01.05.2016
Avatar heenna
10.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí plátek se zeleným pepřem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba