Prostreno.cz

Kopřivové suflé s ricottou

Na jaře zařaďte do svého jídelníčku kopřivy - jsou zdravé.

30.04.2013 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

855 kJ / 204 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. 4 malé zapékací misky vymažte máslem, předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Žloutky dejte do kuchyňského robotu. Přidejte smetanu, kopřivy, ricottu, kokos, sůl, muškátový oříšek a rozmixujte.
  3. Z bílků našlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte ke kopřivám.
  4. Těsto rozdělte do připravených zapékacích misek a posypte sýrem.
  5. Pečte v troubě 30 minut. Podávejte se zeleninovým salátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    102,66 g
  • Sacharidy:

    38,26 g
    • Cukry:

      8,29 g
  • Tuky:

    148,24 g
  • Vláknina:

    18,20 g

Aktivita pro spálení:

489 kcal
61

minut jízdy na kole

46

minut běhu

145

minut uklízení





Podobné recepty

Žampiónový nákyp s kroupami

(9 hlasů)
50min
700 kJ

Jednoduchý nákyp

(16 hlasů)
55min
633 kJ

Nákyp z kyselého zelí

(11 hlasů)
1h a 10min
547 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba
x zavřít reklamu