Prostreno.cz

Nákyp z kyselého zelí

Zapečené brambory s kyselým zelím a uzeninou.

31.05.2012 lanvin
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

547 kJ / 130 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Scezené zelí nakrájejte, dejte do hrnce, zalijte malým množstvím vody a povařte 10 minut. Pak zelí sceďte a nechte vychladnout.
  2. Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na plátky. Salám a slaninu nakrájejte na kousky. Smetanu promíchejte se sýrem a vejci.
  3. Zapékací misku vymažte olejem a vysypte strouhankou. Do misky skládejte ve vrstvách zelí, brambory a salám se slaninou. Každou vrstvu osolte a opepřete. Horní vrstva budou brambory.
  4. Vše zalijte připravenou smetanou a posypte paprikou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 40 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    178,65 g
  • Sacharidy:

    213,70 g
    • Cukry:

      27,30 g
  • Tuky:

    202,74 g
  • Vláknina:

    34,70 g

Aktivita pro spálení:

807 kcal
100

minut jízdy na kole

76

minut běhu

240

minut uklízení





Podobné recepty

Zapékané zelí

(16 hlasů)
55min
759 kJ

Zelí s mletým masem

(23 hlasů)
45min
750 kJ

Zapékané brambory se zelím

(19 hlasů)
1h a 15min
583 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Nákyp z kyselého zelí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba