Prostreno.cz

Jidáše

Jednoduché kynuté pečivo přislazené medem se podle tradice peče z různě stočených pramenů těsta.

02.05.2013 lentilka
2h a 10min

1h a 45min příprava

25min vaření

1341 kJ / 320 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Droždí rozmíchejte ve vlažném mléce, přidejte žloutky, med, prosetou mouku a sůl. Přidejte máslo a vše vymíchejte ve vláčné jednolité těsto, dokud se nezačne odlepovat od stran mísy a není krásně hladké. Nechte hodinu v teple kynout.
  2. Poté propracujte a rozdělte na 18 menších kousků. Z každého vytvořte uzlík. Protože se někde jidášům říká „ptáčky“, můžete je také dozdobit hřebíčky, které do těsta zapíchnete jako očička. Nechte půl hodiny až hodinu vykynout, poté potřete vajíčkem nebo bílky a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud nejsou krásně zlaté.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    231,95 g
  • Sacharidy:

    997,91 g
    • Cukry:

      110,50 g
  • Tuky:

    417,65 g
  • Vláknina:

    303,25 g

Aktivita pro spálení:

507 kcal
63

minut jízdy na kole

48

minut běhu

151

minut uklízení





Podobné recepty

Sladký pletenec

(11 hlasů)
50min
1095 kJ

Uzlíky s marcipánem

(10 hlasů)
30min
1803 kJ

Jidáše

(11 hlasů)
2h a 10min
1558 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jidáše

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba