Prostreno.cz

Jehněčí roláda na česneku

Roláda plněná špenátem.

17.05.2013 lanvin
2h a 55min

25min příprava

2h a 30min vaření

1258 kJ / 300 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jehněčí plec očistěte od blan a přebytečného tuku a rozkrojte ji tak, aby se z ní dala srolovat roláda.
  2. Olivový olej smíchejte s majoránkou, špetkou soli, pepřem a prolisovaným česnekem a touto směsí potřete maso, poté na maso rovnoměrně rozložte slaninu a následně špenát (několik hodin předem nechte povolit, případně trochu vymačkejte), lehce posolte, srolujte a zavažte roládu kuchyňským motouzem.
  3. Pečte asi 2,5 hodiny při teplotě 160 °C v nádobě s víkem, průběžně obracejte a podlévejte vodou nebo vývarem, aby maso zůstalo šťavnaté. Posledních 30 minut pečte bez poklice, aby maso získalo hezkou barvu.
  4. Rozstřihněte motouz, nechte chvíli odpočívat, poté nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    712,14 g
  • Sacharidy:

    41,39 g
    • Cukry:

      25,91 g
  • Tuky:

    655,02 g
  • Vláknina:

    12,18 g

Aktivita pro spálení:

1392 kcal
174

minut jízdy na kole

132

minut běhu

415

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí na víně

(9 hlasů)
5h a 0min
1023 kJ

Dušené jehněčí maso

(7 hlasů)
1h a 30min
481 kJ

Jehněčí s pomerančovou kůrou

(10 hlasů)
3h a 20min
877 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

čerstvý špenát

23 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T0,6 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí roláda na česneku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba