Prostreno.cz

Dušené jehněčí maso

Pokud máte rádi jehněčí maso, určitě vyzkoušejte tento recept.

15.03.2012 lanvin
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

481 kJ / 114 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné zelí a oloupanou cibuli nakrájejte. Očištěné, omyté maso nakrájejte na kostky. Vše osolte a opepřete. Ve vhodné nádobě (k použití do trouby) na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli, přidejte maso, okmínujte a maso opečte.
  2. Přidejte zelí a restujte 3 minuty. Zalijte vývarem. Oloupané brambory nakrájejte na plátky a uložte je na maso. Brambory osolte. Na brambory ještě položte na plátky nakrájené máslo. Nádobu přikryjte, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 45 minut. Maso odkryjte a pečte ještě 15 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    75,40 g
  • Sacharidy:

    162,62 g
    • Cukry:

      27,22 g
  • Tuky:

    165,65 g
  • Vláknina:

    24,80 g

Aktivita pro spálení:

561 kcal
70

minut jízdy na kole

53

minut běhu

167

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
963 kJ

Jehněčí kotlety s mátou

(11 hlasů)
2h a 50min
1457 kJ

Jehněčí kotlety

(15 hlasů)
45min
1065 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené jehněčí maso

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba