Prostreno.cz

Pražma pečená s cherry rajčaty

Dietní a zdravá ryba s pórkem a rajčaty.

21.05.2013 lentilka
1h a 25min

45min příprava

40min vaření

353 kJ / 84 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rybu omyjte a naporcujte.
  2. Promíchejte olej, nakrájenou mátu, sůl a 2 lžíce citrónové šťávy. Touto marinádou potřete rybí porce. Vložte do misky, přidejte plátky citrónu a nechte 30 minut odležet.
  3. Mezitím nakrájejte omytá rajčata na poloviny, očištěný pórek na větší kousky a očištěnou mrkev na kolečka.
  4. Do zapékací misky rozložte nakrájený pórek, kolečka mrkve, na pórek položte rybí porce, přidejte rajčata a dejte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte 35-40 minut. Podle potřeby podlijte rybu malým množstvím vody.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    170,11 g
  • Sacharidy:

    65,70 g
    • Cukry:

      24,30 g
  • Tuky:

    71,28 g
  • Vláknina:

    14,20 g

Aktivita pro spálení:

385 kcal
48

minut jízdy na kole

36

minut běhu

114

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená pražma

(17 hlasů)
60min
580 kJ

Pražma s bazalkou a olivami

(7 hlasů)
35min
570 kJ

Pražmy na zelenině

(8 hlasů)
1h a 40min
454 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pražma pečená s cherry rajčaty

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba