Prostreno.cz

Pečená pražma

Pražma neboli dorada patří co se oblíbenosti a chutě týče mezi královny středomořské kuchyně. Vzhledem k tomu, že má nejen chutné, ale také pevné maso je ideální ke grilování či pečení. 

16.07.2011 lanvin
60min

25min příprava

35min vaření

580 kJ / 138 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ryby omyjte, osušte a několikrát ostrým nožem nařízněte kůži. Velmi dobře omyté brambory nakrájejte i se slupkou na 5 cm plátky.
  2. Uložte na plech, přidejte omytý, na plátky nakrájený fenykl. Osolte, opepřete, pokapejte olejem. Ryby osolte, posypte pepřem, paprikou, fenyklem a uložte na brambory.
  3. Vložte do trouby předehřáté na 200°C. Pečte přibližně 30 minut. Podávejte s plátkem citronu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    138,05 g
  • Sacharidy:

    131,27 g
    • Cukry:

      13,80 g
  • Tuky:

    133,16 g
  • Vláknina:

    29,85 g

Aktivita pro spálení:

545 kcal
68

minut jízdy na kole

51

minut běhu

162

minut uklízení





Podobné recepty

Ryba na kaparech

(12 hlasů)
55min
541 kJ

Sleďové filety v zakysané smetaně

(20 hlasů)
2h a 20min
534 kJ

Treska s rýží a pórkem

(28 hlasů)
30min
394 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená pražma

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba