Prostreno.cz

Hovězí plátky s hořčicí a jemnou bramborovou kaší

Velmi jednoduchý, avšak velice chutný recept.

09.10.2010 z.molischova
1h a 45min

15min příprava

1h a 30min vaření

1391 kJ / 332 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na plátky, rozklepněte paličkou na maso (NE STRANOU, KDE JSOU ŠPIČKY!) a osolte z obou stran. Natrhejte si alobal (podle velikosti plátků). Každý plátek posypejte sladkou červenou paprikou, otočte a druhou stranu posypejte kořením "krkovička na česneku". Tutéž stranu potřete asi 1 ČL plnotučné hořčice. Zabalte do alobalu, na plech nalijte asi 2 malé sklenice vody a dejte do předem rozpálené trouby na 200°C asi na půl hodiny. Po půlhodině teplotu snižte na 175°C a pečte pozvolna další hodinu. Za žádnou cenu alobal nerozbalujte!
  2. Brambory uvařte do měkka, uzený bůček nakrájejte na kostičky a ztopte na pánvi. Bramborovou kaši připravte tak, že zcezené brambory rozšťouchejte, přidejte ztopenou slaninu a výpek z plátků, který se nám v alobalu utvořil. Vše utřete na nadýchanou kaši pomocí ručního šlehače.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    470,00 g
  • Sacharidy:

    30,00 g
    • Cukry:

      0 g
  • Tuky:

    1650,00 g
  • Vláknina:

    0 g

Aktivita pro spálení:

3324 kcal
415

minut jízdy na kole

316

minut běhu

992

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí roštěnky na cibuli

(25 hlasů)
60min
1042 kJ

Hovězí na houbách

(23 hlasů)
1h a 10min
637 kJ

Hovězí dušené s paprikou

(12 hlasů)
2h a 45min
805 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Dýňové rizoto

45min
(1 hlasů)

Dýňová polévka s chilli

40min
(3 hlasů)

Květákový mozeček

25min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky s hořčicí a jemnou bramborovou kaší

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba