Prostreno.cz

Meruňková polévka s mátou

Vinná meruňková polévka.

11.07.2013 lentilka
25min

15min příprava

10min vaření

278 kJ / 66 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Odpeckované půlky meruněk dejte do hrnce, přidejte 50 ml vody a poduste 2 minuty.
  2. Zalijte vínem, přidejte med, část máty a nechte projít varem.
  3. Polévku nechte vychladnout, přikryjte potravinovou folií a nechte v lednici vychladit.
  4. Podávejte s nasucho opraženými oříšky, kuličkami rybízu, ozdobené mátou.

TIP:

Polévku můžete posypat hrubě mletým pepřem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,56 g
  • Sacharidy:

    402,10 g
    • Cukry:

      272,10 g
  • Tuky:

    43,03 g
  • Vláknina:

    89,50 g

Aktivita pro spálení:

1204 kcal
150

minut jízdy na kole

114

minut běhu

359

minut uklízení





Podobné recepty

Ovocná polévka

(11 hlasů)
40min
208 kJ

Višňová polévka

(16 hlasů)
30min
449 kJ

Třešňová polévka

(8 hlasů)
35min
888 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Meruňková polévka s mátou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba