Prostreno.cz

Chutney z lilku

Pikantní příloha ke grilovanému masu, nebo rybám.

29.07.2013 lentilka
40min

20min příprava

20min vaření

765 kJ / 182 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou cibuli, řapíkatý celer a lilek nakrájejte na malé kostičky, oloupaný zázvor nastrouhejte, oříšky nasucho opražte na pánvi. Rozinky podle potřeby pokrájejte.
  2. V kastrolu na oleji zvolna orestujte cibuli, celer a zázvor.
  3. Po 3-4 minutách vmíchejte nakrájený lilek a restujte dalších 5 minut.
  4. Směs dochuťte cukrem, octem a kari kořením, vmíchejte rajčatový protlak, rozinky a piniové oříšky, podlijte vodou a za stálého míchání povařte 5-10 minut.
  5. Nakonec směs osolte a okořeňte koriandrem a pepřem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,68 g
  • Sacharidy:

    195,63 g
    • Cukry:

      111,40 g
  • Tuky:

    133,31 g
  • Vláknina:

    22,93 g

Aktivita pro spálení:

985 kcal
123

minut jízdy na kole

93

minut běhu

294

minut uklízení





Podobné recepty

Brusinkové čatní

(13 hlasů)
25min
353 kJ

Zázvorové chutney

(12 hlasů)
30min
237 kJ

Jablečné chutney

(9 hlasů)
60min
456 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chutney z lilku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba