Prostreno.cz

Jehněčí se švestkami

Letní recept na přípravu jehněčí plece.

21.08.2013 lanvin
2h a 0min

15min příprava

1h a 45min vaření

1178 kJ / 281 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Na rozehřátém oleji orestujte maso, přidejte cibuli a míchejte až začne cibule zlátnout, pak přidejte nasekaný česnek, 2 lžičky cukru, zázvor a šafrán.
  2. Maso podlijte vodou, aby bylo zcela ponořené a vařte asi 1 hodinu 30 minut, do změknutí masa.
  3. Asi 20 minut před koncem vaření přidejte sušené švestky a skořici. Během vaření orestujte na suché pánvi sezamová semínka a mandle, které použijte na ozdobení.

TIP:

K jehněčímu masu se přímo nabízí sklenička s vhodným vínem, doporučujeme Rulandské modré.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    418,76 g
  • Sacharidy:

    403,12 g
    • Cukry:

      216,44 g
  • Tuky:

    452,97 g
  • Vláknina:

    63,79 g

Aktivita pro spálení:

903 kcal
112

minut jízdy na kole

86

minut běhu

269

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí s pomerančovou kůrou

(10 hlasů)
3h a 20min
877 kJ

Plněná jehněčí kýta

(12 hlasů)
1h a 50min
982 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí se švestkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba