Prostreno.cz

Plněná jehněčí kýta

Jehněčí maso a různé rolády patří na velikonoční stůl.

03.04.2012 lanvin
1h a 50min

35min příprava

1h a 15min vaření

982 kJ / 234 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V odblaněné jehněčí kýtě nařízněte střední otvor pro plnění.
  2. Slaninu pokrájenou na kostičky orestujte, přidejte drobně pokrájené žampiony a po osmahnutí zalijte vejci rozšlehanými se solí. Umíchejte řídkou nádivku, sejměte ji z plotýnky, vmíchejte odkapaný hrášek, drobně pokrájenou kapii a naplňte otvor v mase.
  3. Maso uzavřete jehlou na masové závitky, kýtu osolte a opečte na másle (2 lžíce másla odložte). Pak maso podlijte vývarem, přidejte rozmarýn a pečte v troubě doměkka.
  4. Při pečení maso obracejte a polévejte šťávou. Asi čtvrt hodiny před dohotovením vmíchejte do šťávy mouku rozetřenou se 2 lžícemi změklého másla. Podávejte s opečenými bramborami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    483,65 g
  • Sacharidy:

    64,72 g
    • Cukry:

      13,09 g
  • Tuky:

    482,66 g
  • Vláknina:

    14,10 g

Aktivita pro spálení:

1072 kcal
134

minut jízdy na kole

102

minut běhu

320

minut uklízení





Podobné recepty

Dušené jehněčí s mangem

(8 hlasů)
1h a 30min
772 kJ

Jehněčí na víně

(9 hlasů)
5h a 0min
1023 kJ

Dušené jehněčí maso

(7 hlasů)
1h a 30min
481 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněná jehněčí kýta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba