Prostreno.cz

Krém s lesním ovocem

Pudinkový jemný krém s lesním ovocem.

21.08.2013 lanvin
25min

20min příprava

5min vaření

790 kJ / 188 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V trošce mléka rozmíchejte pudinkový prášek a cukr.
  2. Zbytek mléka přiveďte k varu. Do vroucího mléka vlijte pudinkovou směs a vařte 2 minuty.
  3. Ricottu dejte do mísy a po částech do ní zašlehávejte mírně vychladlý pudink.
  4. Nechte téměř vychladnout a pak přidejte drobné ovoce.
  5. Naplňte do pohárů a ozdobte šlehačkou. Pro obměnu můžeme namísto šlehačky ovocný krém posypat nasekanými ořechy nebo mandlemi.

TIP:

Sýr ricotta je podobný tvarohu. Zhotovuje se z kravského nebo kozího mléka a používá se zejména při přípravě sladkých jídel. Dá se nahradit lučinou. Je jemnější, protože se nevyrábí z kyselého mléka ale ze syrovátky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,40 g
  • Sacharidy:

    442,80 g
    • Cukry:

      289,80 g
  • Tuky:

    77,36 g
  • Vláknina:

    5,00 g

Aktivita pro spálení:

710 kcal
88

minut jízdy na kole

67

minut běhu

211

minut uklízení





Podobné recepty

Kobliha utopená v pudinku

(9 hlasů)
35min
1224 kJ

Pudink s pečenou rebarborou

(10 hlasů)
45min
838 kJ

Jablečné řezy s pudinkem

(10 hlasů)
55min
720 kJ
Více receptů

Celkem 11 komentářů

Avatar
Avatar verrca
05.06.2016
Avatar hedvika
22.04.2016
Avatar hedvika
15.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vnitřnosti (droby)

200 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T15 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

pařížská šlehačka

350 kcal / 100g
B2 g
S25 g
T38 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krém s lesním ovocem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba