Prostreno.cz

Špenátové omelety

Zapečené plněné omelety.

22.08.2013 lentilka
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

729 kJ / 174 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. 4 lžíce másla, mouku, mléko, špetku soli a prášek do pečiva zpracujte na hladké lívancové těsto, které nechte chvíli odležet.
  2. Špenát properte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
  3. V nádobě zahřejte olej, na kterém orestujte jemně nakrájený pórek.
  4. Přidejte natrhaný špenát, podlijte zeleninovým vývarem a krátce poduste. Okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podušený špenát nechte okapat na sítku.
  5. Ovčí sýr rozdrobte nahrubo.
  6. Těsto rozřeďte minerálkou a promíchejte.
  7. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a z těsta postupně usmažte přibližně 5 omelet. Nechte je zchladnout a pak na ně rozdělte špenát a ovčí sýr.
  8. Srolujte a pak je srovnejte do vymazané formy, posypte parmezánem a zapečte v troubě při 225 °C asi 15–20 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    116,51 g
  • Sacharidy:

    263,02 g
    • Cukry:

      30,63 g
  • Tuky:

    243,30 g
  • Vláknina:

    25,90 g

Aktivita pro spálení:

728 kcal
91

minut jízdy na kole

69

minut běhu

217

minut uklízení





Podobné recepty

Omeleta plněná masem a houbami

(35 hlasů)
50min
784 kJ

Vajíčková omeleta

(29 hlasů)
15min
661 kJ

Ostrá omeleta

(34 hlasů)
25min
508 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

parmezán

392 kcal / 100g
B35 g
S3 g
T28 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

ghí přepuštěné máslo

900 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T99 g

sýr ovčí

320 kcal / 100g
B20 g
S1 g
T27 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Špenátové omelety

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba