Prostreno.cz

Polévka z čerstvých rajčat

Jednoduchý recept na přípravu polévky z čerstvých rajčat.

25.09.2013 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

118 kJ / 28 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte kilo oloupaných rajčat a poduste 2 minuty.
  2. Zalijte vývarem, přidejte jemně nasekaný česnek a vařte přibližně 30 minut.
  3. Polévku rozmixujte, podle chuti osolte a opepřete.
  4. Do polévky přidejte 1 kg oloupaných, nakrájených rajčat a vařte ještě tak 10 minut.
  5. Přidejte máslo, citrónovou kůru, bazalku a nechte projít varem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,20 g
  • Sacharidy:

    154,70 g
    • Cukry:

      46,88 g
  • Tuky:

    63,20 g
  • Vláknina:

    23,88 g

Aktivita pro spálení:

153 kcal
19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení





Podobné recepty

Čočková polévka s karamelizovanou cibulkou

(16 hlasů)
60min
348 kJ

Houbová polévka s pórkem

(14 hlasů)
45min
232 kJ

Krémová polévka z hrachových lusků

(14 hlasů)
50min
116 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rajče

18 kcal / 100g
B0,83 g
S3 g
T0,63 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z čerstvých rajčat

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba