Prostreno.cz

Polévka z červeného zelí

Polévka s červeným zelím a jablky.

02.10.2013 Mikeš
40min

20min příprava

20min vaření

200 kJ / 47 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Dvě neoloupaná jablka nakrájejte na malé kostky, zelí nakrájejte na silnější nudličky, oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  2. V hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte jablka a restujte 3 minuty.
  3. Přidejte zelí a restujte 5 minut.
  4. Přidejte ocet a přiveďte vše k varu. Zalijte vývarem a vařte tak 15 minut.
  5. Mezitím oloupejte zbývající jablka, nastrouhejte je na hrubém struhadle do misky a pokapejte je citrónovou šťávou.
  6. Do hotové polévky vmíchejte 3/4 nastrouhaných jablek.
  7. Polévku podávejte s kopečkem zakysané smetany, snítkou kopru, ozdobené zbývajícími jablky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,71 g
  • Sacharidy:

    200,52 g
    • Cukry:

      71,39 g
  • Tuky:

    66,08 g
  • Vláknina:

    15,70 g

Aktivita pro spálení:

187 kcal
23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení





Podobné recepty

Artyčoková polévka

(9 hlasů)
40min
358 kJ

Polévka z červené řepy

(10 hlasů)
50min
88 kJ

Chřestový krém

(11 hlasů)
40min
216 kJ
Více receptů

Celkem 9 komentářů

Avatar
Avatar verrca
03.06.2016
Avatar vivi11
17.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z červeného zelí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba