Prostreno.cz

Chřestový krém

Jemná polévka z bílého chřestu.

07.05.2013 lentilka
40min

15min příprava

25min vaření

216 kJ / 51 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve vývaru uvařte brambory nakrájené na kostičky. Chřest oloupejte a spodní cca čtvrtinu odlomte, bývá dřevnatá.
  2. Zbytek nakrájejte a dejte na 10 minut povařit. „Hlavičky“ chřestu schovejte k dozdobení, jsou křehké a uvaří se rychle.
  3. Polévku rozmixujte, případně přeceďte, dochuťte solí, pepřem a dozdobte na másle osmaženými hlavičkami chřestu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,77 g
  • Sacharidy:

    127,93 g
    • Cukry:

      9,96 g
  • Tuky:

    56,35 g
  • Vláknina:

    17,00 g

Aktivita pro spálení:

215 kcal
26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení





Podobné recepty

Chřestová polévka

(19 hlasů)
35min
412 kJ

Chřestová polévka s kerblíkem

(10 hlasů)
50min
271 kJ

Chřestový krém s vejci

(10 hlasů)
40min
301 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

Avatar
Avatar moniika
19.03.2016
Avatar heenna
30.12.2015

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřestový krém

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba