Prostreno.cz

Vývar z kukuřice

Kukuřičná polévka se zázvorem.

15.10.2013 lentilka
1h a 5min

15min příprava

50min vaření

289 kJ / 69 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupejte a nastrouhejte zázvor.
  2. Kukuřici uvařte ve vodě doměkka.
  3. Pak oloupejte zrna a rozmixujte je s malým množstvím vody, ve které se kukuřice vařila.
  4. Na rozehřátém oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte zázvor a promíchejte.
  5. Přidejte rozmixovanou kukuřici, vývar, promíchejte a zalijte horkým mlékem, povařte tak 10 minut.
  6. Dochuťte solí, muškátovým oříškem a hned podávejte.

TIP:

Zázvor použijte podle chuti.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,32 g
  • Sacharidy:

    232,74 g
    • Cukry:

      72,78 g
  • Tuky:

    56,22 g
  • Vláknina:

    20,30 g

Aktivita pro spálení:

240 kcal
30

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení





Podobné recepty

Česnekový vývar

(14 hlasů)
30min
279 kJ

Krémová kedlubnová polévka

(13 hlasů)
45min
244 kJ

Krémová polévka z hrachových lusků

(14 hlasů)
50min
116 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vývar z kukuřice

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba