Prostreno.cz

Rýže s paprikou a krevetami

Máte rádi krevety, určitě je vyzkoušejte s rýží a paprikou.

22.10.2013 lanvin
60min

20min příprava

40min vaření

451 kJ / 107 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V kastrolu s těžkým dnem nechte na oleji zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidejte rýži a při mírné teplotě za stálého míchání restujte 5 minut.
  2. Přidejte víno, očištěný na kousky nakrájený fenykl a míchejte, dokud se víno ze tří čtvrtin nevsákne do rýže.
  3. Přimíchejte nakrájený česnek, překrojené ocásky z vyloupaných krevet (4 celé krevety si nechte na ozdobení), zalijte smetanou, zbylým vývarem a pokračujte ve vaření dalších 15-20 minut.
  4. Když je rýže téměř měkká a tekutina téměř vsáklá, přimíchejte nastrouhaný sýr a máslo a míchejte, dokud se sýr s máslem nerozpustí a nevsákne do rizota. Podle chuti osolte, odstavte z ohně a nechte ještě 4 minuty dojít.
  5. Podávejte s červenou a zelenou paprikou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    130,35 g
  • Sacharidy:

    381,62 g
    • Cukry:

      32,31 g
  • Tuky:

    213,75 g
  • Vláknina:

    12,12 g

Aktivita pro spálení:

768 kcal
96

minut jízdy na kole

73

minut běhu

229

minut uklízení





Podobné recepty

Rýžové placičky s mrkví

(23 hlasů)
50min
1005 kJ

Risotto s vínem a parmezánem

(19 hlasů)
25min
954 kJ

Divoká rýže s kuřecím masem

(13 hlasů)
50min
598 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

parmezán

392 kcal / 100g
B35 g
S3 g
T28 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýže s paprikou a krevetami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba