Prostreno.cz

Jahodová bublanina

Česká letní klasika ke kávě či čaji. Pochutnáte si na ní ale i v podzimních měsících. Použít můžete jahody z mrazáku nebo z plechovky.

30.10.2010 Lenkas
60min

30min příprava

30min vaření

699 kJ / 167 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do tuhého sněhu z bílků zašlehejte cukr a postupně vmíchejte žloutky a mouku. Nakonec přidejte rozpuštěné vychladlé máslo a promíchejte.
  2. Hladké těsto vlijte do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného plechu a posypejte jahodami obalenými v cukru. Upečte ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

TIP:

Bublanina se skvěle hodí také jako sladké hlavní jídlo pro děti. Se sklenkou vychlazeného mléka se jim budou dělat boule za ušima :)


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    81,94 g
  • Sacharidy:

    214,20 g
    • Cukry:

      46,44 g
  • Tuky:

    80,54 g
  • Vláknina:

    2,70 g

Aktivita pro spálení:

97 kcal
12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení





Podobné recepty

Bavorské vdolečky

(44 hlasů)
55min
1508 kJ

Moravské vdolky

(42 hlasů)
2h a 5min
1330 kJ

Honzovy buchty

(40 hlasů)
1h a 10min
1168 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

jahody

32 kcal / 100g
B0,64 g
S7 g
T0,22 g

mouka

364 kcal / 100g
B9 g
S76 g
T1 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jahodová bublanina

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba