Prostreno.cz

Plněná máslová dýně

Podzimní recept na ovocem plněnou dýni.

14.11.2013 sun
1h a 40min

30min příprava

1h a 10min vaření

409 kJ / 97 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C, velký plech na pečení vyložte pečicím papírem.
  2. Dýně podélně rozkrojte na poloviny, vydlabejte semínka, pokapejte olejem a jemně osolte.
  3. Dýně uložte řeznou stranou dolů na připravený plech a pečte 30-35 minut.
  4. Mezitím smíchejte v hrnci portské víno, ocet, cukr a 1 špetku soli, směs přiveďte k varu a vařte 4 minuty.
  5. Přidejte nasekané meruňky a višně, promíchejte, odstavte z tepla a nechte stát 10 minut.
  6. Ovoce odstraňte z hrnce děrovanou lžící, vraťte hrnec na sporák, přiveďte směs k varu a vařte 15 minut.
  7. Ovoce promíchejte s mandlemi, dochuťte solí a mletým černým pepřem.
  8. Každou polovinu dýně naplňte připraveným ovocem a přelijte horkým portským vínem.
  9. Můžete podávat s plátky opečené bagety.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    102,51 g
  • Sacharidy:

    653,97 g
    • Cukry:

      263,00 g
  • Tuky:

    185,21 g
  • Vláknina:

    49,50 g

Aktivita pro spálení:

1195 kcal
149

minut jízdy na kole

113

minut běhu

356

minut uklízení





Podobné recepty

Dýňová polévka pečená v dýni

(17 hlasů)
1h a 20min
355 kJ

Dýně Hokaido se zázvorem

(16 hlasů)
35min
450 kJ

Dýňové ragú s cranberries

(16 hlasů)
40min
419 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Portské víno

150 kcal / 100g
B0 g
S14 g
T0 g

Hrubá mouka

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

višeň čerstvé

50 kcal / 100g
B1 g
S12 g
T0,4 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněná máslová dýně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba