Prostreno.cz

Plněná jehněčí kýta

Jehněčí kýta plněná houbami na sváteční stůl.

12.12.2013 sun
3h a 45min

1h a 30min příprava

2h a 15min vaření

1093 kJ / 261 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso osolte, opepřete a nechte 1 hodinu v chladu.
  2. Nakrájenou slaninu orestujte na 2 lžících oleje, přidejte nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a na malé kousky nakrájenou klobásu.
  3. Přidejte očištěné, nakrájené houby, nakrájenou jarní cibulku a poduste 5 minut.
  4. V mase udělejte kapsu a naplňte ji připravenou houbovou nádivkou.
  5. Maso stáhněte potravinářským provázkem a opečte na pánvi s olejem ze všech stran, aby se maso zatáhlo.
  6. Kýtu vložte do pekáčku, podljte vodou, nebo vývarem a pečte přikryté v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut, pak snižte teplotu na 190 °C a pečte ještě přibližně 1 hodinu a 30 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    587,01 g
  • Sacharidy:

    58,05 g
    • Cukry:

      21,83 g
  • Tuky:

    590,81 g
  • Vláknina:

    13,75 g

Aktivita pro spálení:

1312 kcal
164

minut jízdy na kole

124

minut běhu

391

minut uklízení





Podobné recepty

Kýta s ananasem

(16 hlasů)
2h a 55min
649 kJ

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
963 kJ

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

(19 hlasů)
1h a 30min
871 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

jarní cibulka

32 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,2 g

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g

čerstvý špenát

23 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T0,6 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněná jehněčí kýta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba