Prostreno.cz

Kořeněný perník

Perník s jablky a polevou.

18.12.2013 lanvin
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

983 kJ / 234 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C, vymažte a vysypte moukou vyšší formu 20x24 cm.
  2. Med, melasu, máslo a cukr dejte do kastrolu a míchejte, až se rozpustí cukr, pak nechte 5 minut chladnout.
  3. Do velké mísy prosejte mouku, kypřicí prášek a koření.
  4. Přidejte připravenou melasu, rozšlehaná vejce, nasekaný zázvor, dobře promíchejte a nalijte do formy, nahoru uložte plátky jablek.
  5. Pečte přibližně 50-60 minut.
  6. Z cukru a citrónové šťávy připravte polevu, vychladlý perník potřete polevou a ozdobte kousky zázvoru.

TIP:

Muscovado nebo také mascobado, je nerafinovaný přírodní třtinový cukr.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    97,69 g
  • Sacharidy:

    1180,66 g
    • Cukry:

      733,49 g
  • Tuky:

    199,58 g
  • Vláknina:

    34,45 g

Aktivita pro spálení:

673 kcal
84

minut jízdy na kole

64

minut běhu

200

minut uklízení





Podobné recepty

Dýňový krém s vanilkou

(9 hlasů)
1h a 5min
318 kJ

Grilované broskve

(9 hlasů)
50min
634 kJ

Dezert s melasou

(9 hlasů)
1h a 5min
1228 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

mleté maso koření

297 kcal / 100g
B12 g
S38 g
T6,8 g

moučkový cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S99 g
T0 g

med

304 kcal / 100g
B0,2 g
S82 g
T0,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kořeněný perník

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba