Prostreno.cz

Telecí s pomerančem

Voňavé telecí plátky na vánoční stůl.

22.12.2013 lentilka
60min

15min příprava

45min vaření

520 kJ / 124 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Ve velké pánvi vhodné na pečení v troubě zahřejte olej, máslo a opečte maso.
  3. Maso osolte, přelijte pomerančovou šťávou, vývarem a pečte v troubě přibližně 25-30 minut. Měkké maso vyndejte na talíř.
  4. Na pánev přidejte česnek, javorový sirup, pomeranče a 2 snítky nasekaného rozmarýnu. Povařte 5 minut.
  5. Maso podávejte přelité omáčkou a ozdobené rozmarýnem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    146,01 g
  • Sacharidy:

    102,95 g
    • Cukry:

      62,18 g
  • Tuky:

    48,02 g
  • Vláknina:

    18,72 g

Aktivita pro spálení:

460 kcal
57

minut jízdy na kole

43

minut běhu

137

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí líčka s bramborovým pyré a bylinkami

(15 hlasů)
1h a 35min
515 kJ

Guláš s telecím masem

(11 hlasů)
1h a 10min
453 kJ

Restované telecí nudličky

(10 hlasů)
50min
1328 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

vepřová kýta

143 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T5 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí s pomerančem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba