Prostreno.cz

Bramborové karbanátky

Kořeněné bramborové karbanátky.

09.01.2014 lentilka
35min

20min příprava

15min vaření

471 kJ / 112 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a uvařte v osolené vodě doměkka.
  2. Cibuli nakrájejte najemno a dejte do misky. Přimíchejte k ní koření, špetku soli, citrónovou šťávu a nasekanou koriandrovou nebo petrželovou nať.
  3. Sceďte uvařené brambory, přidejte k cibulové směsi a rozmačkejte, přidejte vejce a podle potřeby mouku.
  4. Z hmoty vytvarujte bochánky a usmažte je z obou stran na rozpáleném oleji.
  5. Upečené pokládejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
  6. Ozdobte je zelenou natí a podávejte teplé nebo studené se zeleninovým salátem nebo s čatní.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,57 g
  • Sacharidy:

    224,05 g
    • Cukry:

      11,98 g
  • Tuky:

    82,40 g
  • Vláknina:

    25,50 g

Aktivita pro spálení:

420 kcal
52

minut jízdy na kole

40

minut běhu

125

minut uklízení





Podobné recepty

Šťavnaté karbanátky

(8 hlasů)
50min
683 kJ

Rybí karbanátky

(11 hlasů)
50min
633 kJ

Rybí karbanátky

(9 hlasů)
1h a 25min
773 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Lívance nadýchané

25min
(1 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

25min
(8 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

5min
(2 hlasů)

Domácí granola

30min
(2 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborové karbanátky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba