Prostreno.cz

Škeble na víně

Pro milovníky plodů moře připravte tento recept.

16.01.2014 lanvin
40min

15min příprava

25min vaření

451 kJ / 107 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Dobře očištěné škeble dejte do vody s petrželkou, nakrájenou cibulí, bobkovým listem, tymiánem a zahřívejte 2 minuty na silném plameni.
  2. Pak nádobou silně zatřeste a za občasného zatřepání vařte dalších 6 minut.
  3. Když se všechny škeble otevřou, sceďte je a uložte na teplém místě.
  4. Drobně nakrájenou cibuli a víno zahřívejte, až se víno odpaří na polovinu objemu, přidejte vývar ze škeblí, přiveďte k varu pak sundejte z tepla.
  5. Vmíchejte máslo, rozdělte na talíře, ozdobte petrželkou a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    141,18 g
  • Sacharidy:

    308,29 g
    • Cukry:

      13,03 g
  • Tuky:

    94,93 g
  • Vláknina:

    88,60 g

Aktivita pro spálení:

639 kcal
79

minut jízdy na kole

60

minut běhu

190

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená rajčata plněná tuňákem

(8 hlasů)
1h a 5min
176 kJ

Makrela s angreštovou omáčkou

(9 hlasů)
55min
455 kJ

Mořský vlk s hroznovým vínem

(7 hlasů)
40min
657 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
13.06.2016
Avatar heenna
22.03.2016
Avatar Anonym
12.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Škeble na víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba