Prostreno.cz

Těstoviny s pancettou

Fusilli se slaninou a rajčaty.

31.01.2014 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

779 kJ / 186 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rozehřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi.
  2. Přidejte jemně nakrájenou cibuli a míchejte 3 minuty.
  3. Přidejte na kostičky nakrájenou pancettu, nakrájený česnek a za stálého míchání restujte 4 minuty.
  4. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata, 50 ml vody a povařte 10 minut.
  5. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  6. Promíchejte scezené těstoviny s rukolou, nadrcenou bazalkou a připravenou rajčatovou směsí.
  7. Dochuťte solí, pepřem a hned podávejte.

TIP:

Pancetta je označení pro italskou, slovinskou a chorvatskou slaninu. Jedná se o druh slaniny připravovaný z nasoleného a okořeněného vepřového boku.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    120,18 g
  • Sacharidy:

    300,69 g
    • Cukry:

      30,07 g
  • Tuky:

    123,14 g
  • Vláknina:

    20,37 g

Aktivita pro spálení:

539 kcal
67

minut jízdy na kole

51

minut běhu

160

minut uklízení





Podobné recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou

(10 hlasů)
50min
435 kJ

Těstoviny s cuketou a šunkou

(8 hlasů)
45min
801 kJ

Těstoviny penne po sorrentinsku

(11 hlasů)
1h a 5min
796 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Těstoviny s pancettou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba