Prostreno.cz

Pikantní guláš

Hovězí guláš s lečem a chilli.

05.02.2014 lentilka
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

634 kJ / 151 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté hovězí maso nakrájejte na kostky, oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky.
  2. V hrnci na horkém oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte maso, papriku a krátce orestujte, aby se maso zatáhlo.
  3. Podlijte horkým masovým vývarem, přikryjte a duste přibližně hodinu.
  4. Pak přidejte k masu nakrájenou uzeninu, oloupané na velké kousky nakrájené brambory, lečo bez nálevu, podle chuti osolte, opepřete, přidejte chilli, prolisovaný česnek, majoránku a společně povařte, až je maso zcela měkké. Občas zamíchejte.
  5. Jakmile je maso měkké, přidejte nalámaný chléb a ještě chvíli povařte. Podávejte s chlebem, pečivem či těstovinami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    169,31 g
  • Sacharidy:

    211,13 g
    • Cukry:

      28,92 g
  • Tuky:

    166,75 g
  • Vláknina:

    23,73 g

Aktivita pro spálení:

866 kcal
108

minut jízdy na kole

82

minut běhu

258

minut uklízení





Podobné recepty

Párkový guláš

(10 hlasů)
45min
442 kJ

Guláš z králíka

(18 hlasů)
1h a 15min
776 kJ

Jehněčí guláš s ředkvičkou

(9 hlasů)
1h a 20min
456 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pikantní guláš

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba