Prostreno.cz

Zeleninové kari

Nebudete věřit tomu, jak dobrá muže být kombinace tak obyčejných surovin: tešte se na velký chuťový, zrakový i čichový zážitek.

05.02.2014 sun
55min

15min příprava

40min vaření

307 kJ / 73 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Olej rozpalte v hrnci, ztlumte oheň a osmažte na něm cibuli s prolisovaným česnekem, aby změkly.
  2. Přidejte brambory, mrkev a petržel, znova oheň zesilte a zprudka na něm zeleninu orestujte, aby zezlátla.
  3. Přidejte kari, ještě chvilku smažte, přilijte vývar a přiveďte k varu.
  4. Přisypte čočku, ztlumte oheň, hrnec zakryjte pokličkou a jemně vařte patnáct až dvacet minut. Čočka by měla změknout a omáčka zhoustnout.
  5. Nezapomeňte hotové kari na talíři dochutit bílým jogurtem a lístky koriandru – obojí jeho chuť zázračně rozsvítí.
  6. Podávejte s libanonským chlebem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,46 g
  • Sacharidy:

    514,86 g
    • Cukry:

      58,73 g
  • Tuky:

    76,44 g
  • Vláknina:

    64,64 g

Aktivita pro spálení:

645 kcal
80

minut jízdy na kole

61

minut běhu

192

minut uklízení





Podobné recepty

Zapečený špenát s rajčaty a sýrem

(7 hlasů)
1h a 45min
575 kJ

Zelné závitky s hnědou rýží

(7 hlasů)
2h a 10min
466 kJ

Šťouchané brambory s houbami

(11 hlasů)
45min
488 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninové kari

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba