Prostreno.cz

Zelné závitky s hnědou rýží

Závitky s houbovou nádivkou a hnědou rýží.

20.10.2013 sun
2h a 10min

35min příprava

1h a 35min vaření

466 kJ / 111 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Žampióny a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Rýži zalijte šálkem vody a nechte stát 15 minut.
  3. V hrnci rozehřejte olej, na kterém nechte zesklovatět oloupanou a nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte mrkev, žampióny a poduste 5 minut.
  5. Přidejte propláchnutou rýži, podlijte 2 šálky vody a duste doměkka.
  6. Osolte, opepřete a vmíchejte nasekaný kopr. Nechte vychladnout.
  7. Asi 10-12 velkých listů zelí namočte na 5 minut do vařící vody.
  8. Pak na každý list položte lžíci náplně a listy důkladně zabalte.
  9. Rolády uložte do pekáčku, kolem rozložte na velké kousky nakrájené zelí, přidejte bobkový list a posypte mletou paprikou.
  10. Podlijte vývarem (případně vodou), ve kterém rozmíchejte rajský protlak. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 1 hodinu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    84,02 g
  • Sacharidy:

    673,10 g
    • Cukry:

      58,56 g
  • Tuky:

    91,40 g
  • Vláknina:

    153,72 g

Aktivita pro spálení:

418 kcal
52

minut jízdy na kole

39

minut běhu

124

minut uklízení





Podobné recepty

Zapečená rýže

(18 hlasů)
1h a 5min
516 kJ

Rýže s žampióny

(17 hlasů)
40min
629 kJ

Polévka z bílého zelí

(9 hlasů)
45min
324 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar verrca
03.06.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelné závitky s hnědou rýží

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba