Prostreno.cz

Kachna na červeném víně

Pečená kachna s burgundským vínem.

07.02.2014 sun
2h a 15min

15min příprava

2h a 0min vaření

1288 kJ / 307 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou a vykuchanou kachnu omyjte, uvnitř a na povrchu osolte a opepřete.
  2. V pekáči rozškvařte slaninu, k ní přidejte máslo, drobně nakrájenou cibuli, na cibuli položte připravenou kachnu a prudce ji po všech stranách opečte.
  3. Pak kachnu podlijte červeným vínem, vývarem, zakryjte druhým pekáčem a ve středně horké troubě kachnu zvolna duste jeden a půl hodiny. Při dušení ji občas polévejte vydušenou šťávou.
  4. Když je kachna měkká, odkryjte ji a nechte dopéct dozlatova.
  5. Hotovou kachnu vyjměte, rozdělte na porce a urovnejte na mísu.
  6. Ze šťávy seberte tuk, trochu ji vyduste, pak k ní přilijte hnědou omáčku, krátce povařte a porce kachny přelijte omáčkou.

TIP:

Šťávu z kachny můžete zahustit místo hnědou omáčkou také tmavou instantní jíškou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    725,49 g
  • Sacharidy:

    155,77 g
    • Cukry:

      16,12 g
  • Tuky:

    1167,51 g
  • Vláknina:

    6,00 g

Aktivita pro spálení:

2336 kcal
292

minut jízdy na kole

222

minut běhu

697

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená kachna se zelím

(23 hlasů)
2h a 30min
1044 kJ

Kachna pečená 13 hodin

(41 hlasů)
13h a 15min
1390 kJ

Medová kachna

(22 hlasů)
2h a 0min
1064 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachna na červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba