Prostreno.cz

Frittata z vařených brambor

Frittata je omeleta oblíbená v Itálii.

07.02.2014 lentilka
40min

15min příprava

25min vaření

615 kJ / 146 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory nakrájejte na tenké plátky.
  2. Nechte rozpust máslo v pánvi vhodné do trouby a orestujte nakrájený pórek, asi 5 minut.
  3. Vejce rozšlehejte se solí a pepřem přidejte sýr, jemně nasekanou šalvěj a dobře promíchejte.
  4. Vejce nalijte do pánve s pórkem a na vejce uložte na plátky nakrájené brambory, posypte nastrouhaným jablkem a pečte asi 8 minut.
  5. Pak dejte pánev do trouby předehřáté na 200 °C na 10 minut a zapečte dozlatova.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    142,40 g
  • Sacharidy:

    102,60 g
    • Cukry:

      23,69 g
  • Tuky:

    158,55 g
  • Vláknina:

    17,50 g

Aktivita pro spálení:

615 kcal
76

minut jízdy na kole

58

minut běhu

183

minut uklízení





Podobné recepty

Míchaná vejce s chřestem

(16 hlasů)
25min
592 kJ

Omeleta s rajčaty

(17 hlasů)
20min
462 kJ

Toasty na česnekovém másle

(25 hlasů)
20min
704 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

Avatar
Avatar verrca
26.05.2016
Avatar Anonym
12.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Frittata z vařených brambor

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba