Prostreno.cz

Rizoto se šalvějí

Jednoduché rizoto se šalvějí a anglickou slaninou.

11.02.2014 Mikeš
50min

15min příprava

35min vaření

573 kJ / 136 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte vývar a víno.
  2. V hluboké pánvi rozehřejte olej a osmahněte šalvěj, pak šalvěj položte na papírové ubrousky.
  3. Ve stejné pánvi orestujte slaninu , orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžící a dejte na talířek.
  4. Ve stejné pánvi nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte dýni a rýži.
  5. Zalijte vývarem s vínem a vařte až je rýže al dente.
  6. Vmíchejte nastrouhaný sýr a dochuťte solí.
  7. Podávejte s anglickou slaninou a šalvějí.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    253,35 g
  • Sacharidy:

    478,90 g
    • Cukry:

      29,40 g
  • Tuky:

    220,05 g
  • Vláknina:

    11,00 g

Aktivita pro spálení:

1046 kcal
130

minut jízdy na kole

99

minut běhu

312

minut uklízení





Podobné recepty

Rýže s borůvkami

(12 hlasů)
50min
814 kJ

Banánová rýže

(15 hlasů)
40min
723 kJ

Rýže s brokolicí

(14 hlasů)
60min
463 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto se šalvějí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba