Prostreno.cz

Vývar s rozšlehaným vejcem

Vývar z kuřecích paliček.

12.02.2014 lentilka
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

584 kJ / 139 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso vložte do hrnce, zalijte litrem a půl vody, přidejte cibuli, jednu oloupanou, přepůlenou mrkev i oloupanou petržel a na nejslabším plameni vařte zhruba hodinu.
  2. Zeleninu z polévky vyndejte a vyhoďte, kuře vyndejte, nechte lehce zchladnout, odstraňte kůži, maso oberte od kostí a nakrájejte nebo natrhejte a vraťte zpátky do hrnce.
  3. Druhou mrkev oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Máslo nechte rozpustit v menší pánvičce a pak na něm osmahněte mrkev, aby lehce chytila barvu a změkla.
  4. Mrkev i s máslem přendejte do polévky.
  5. Vajíčka vyklepněte do hrnečku, vidličkou našlehejte, přisypte dětskou krupičku, sůl a špetku muškátového oříšku a opět našlehejte.
  6. Ve vroucí polévce utvořte pomocí metličky vír a vlijte do ní ochucená vejce. Povařte, dosolte a podávejte ozdobené petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    154,66 g
  • Sacharidy:

    80,63 g
    • Cukry:

      24,92 g
  • Tuky:

    102,90 g
  • Vláknina:

    17,35 g

Aktivita pro spálení:

575 kcal
71

minut jízdy na kole

54

minut běhu

171

minut uklízení





Podobné recepty

Asijská polévka z bílé ředkve

(12 hlasů)
40min
463 kJ

Kuřecí vývar s kukuřicí

(11 hlasů)
35min
135 kJ

Bramborový krém

(18 hlasů)
25min
672 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g

pažitka

30 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T0,7 g

dětský krupička

360 kcal / 100g
B10 g
S75 g
T1 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vývar s rozšlehaným vejcem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba