Prostreno.cz

Čočka se zeleninou a rýží

Vegetariánský pokrm podle indického receptu.

16.02.2014 sun
60min

20min příprava

40min vaření

681 kJ / 162 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák omyjte a rozdělte na jednotlivé růžičky, omytý a oloupaný brambor nakrájejte na velké kostky.
  2. Cibuli nakrájejte na jemné kostičky, stejně tak rajčata, papričku chilli.
  3. 5 lžic másla rozehřejte a za stálého míchání na něm orestujte cibuli do zlatova, přidejte rajčata, mrkev, chilli papričky a ostatní koření, vše spolu orestujte.
  4. Přidejte propláchnutou rýži, hrášek, čočku, brambory, květák, osolte a zalijte potřebným množstvím vody.
  5. Jakmile se voda začne vařit, zmírněte příkon tepla a mírně duste pod pokličkou 30 minut, nebo až jsou všechny přísady měkké.
  6. Hotový pokrm pokapejte zbytkem másla, posypte kořením garam masala a nasekanou petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    95,91 g
  • Sacharidy:

    756,96 g
    • Cukry:

      48,16 g
  • Tuky:

    146,39 g
  • Vláknina:

    168,45 g

Aktivita pro spálení:

1076 kcal
134

minut jízdy na kole

102

minut běhu

321

minut uklízení





Podobné recepty

Španělská čočka

(30 hlasů)
50min
460 kJ

Čočka s hruškami

(14 hlasů)
55min
632 kJ

Čočka se zeleninou

(7 hlasů)
35min
359 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čočka se zeleninou a rýží

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba