Prostreno.cz

Platýzové rolky s brusinkami a šafránovou omáčkou

Neobvyklá a efektní úprava! Náplň krásně doplnila chuť ryby, aniž by ji přebila.

16.02.2014 lentilka
40min

15min příprava

25min vaření

330 kJ / 78 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rozpulte filé podélně vedví.
  2. Očistěte pórek a rozpulte ho na dva stejně dlouhé kusy, ty pak podélně rozpůlte.
  3. Pórek dejte asi na minutu rychle povařit do slané vody, vymáchejte v ledové vodě a osušte.
  4. Ochuťte platýze solí a pepřem, do každého kousku filé vložte půlku pórku, zabalte a zajistěte párátkem.
  5. Dejte vařit rybí vývar a závitky v něm povařte asi 6 minut, vyjměte z hrnce a uchovejte v teple.
  6. Do rybího vývaru přidejte šafrán a zredukujte asi na polovinu na vysokém plameni.
  7. Přidejte smetanu a brusinky. Přiveďte k varu, přimíchejte kukuřičnou mouku a nechte omáčku ještě minutu vařit. Ochuťte solí a pepřem.
  8. Rolky naaranžujte na talíř s omáčkou, podávejte s rýží nebo bramborovou kaší s nasekanými a opraženými vlašskými ořechy.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    138,90 g
  • Sacharidy:

    102,92 g
    • Cukry:

      32,50 g
  • Tuky:

    34,59 g
  • Vláknina:

    7,16 g

Aktivita pro spálení:

281 kcal
35

minut jízdy na kole

26

minut běhu

83

minut uklízení





Podobné recepty

Platýz s hroznovým vínem

(17 hlasů)
45min
610 kJ

Platýz s citronovým přelivem

(8 hlasů)
45min
886 kJ

Platýz s fenyklem

(9 hlasů)
50min
418 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Platýzové rolky s brusinkami a šafránovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba