Prostreno.cz

Tuňákové sashimi s brusinkovým dipem

Čerstvý tuňák, to je luxus, tuňáka si navíc vychutnají i ti, kteří tvrdí, že ryby nejedí.

17.02.2014 Mikeš
20min

20min příprava

0min vaření

694 kJ / 165 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rozkrájejte tuňáka na větší kostky.
  2. Opláchněte jarní cibulku a polovinu z ní posekejte najemno, zbytek nakrájejte na tenké nudličky.
  3. Sešlehejte žloutek s rýžovým vínem, sójovou omáčkou, limetkovou šťávou a pomalu přimíchejte olivový olej, ochuťte solí a sušeným chilli, přidejte brusinky a najemno pokrájenou cibulku.
  4. Naaranžujte tuňáka s nudličkami jarní cibulky a dipem a podávejte.

TIP:

Pokud chcete, podávejte s nakládaným japonským zázvorem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    99,67 g
  • Sacharidy:

    45,74 g
    • Cukry:

      24,06 g
  • Tuky:

    70,90 g
  • Vláknina:

    7,47 g

Aktivita pro spálení:

671 kcal
83

minut jízdy na kole

63

minut běhu

200

minut uklízení





Podobné recepty

Tuňákový salát

(46 hlasů)
5min
648 kJ

Tuňák s cherry rajčaty

(10 hlasů)
40min
817 kJ

Tuňák v avokádu

(13 hlasů)
20min
554 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)

Ovesná kaše s borůvkami a mandlemi

15min
(2 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tuňákové sashimi s brusinkovým dipem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba